TVAROHOVÉ BUCHTY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Polohrubá múka, droždie, vajcia, mlieko, cukor, vanilkový cukor, citrón, olej, soľ, tvaroh, hrozienka

POSTUP PŘÍPRAVY

Vypracujeme hladké cesto zo 600 g polohrubej múky, 3 žĺtkov, 2 deci oleja, 2 lyžíc cukru, pol litra vlažného mlieka, pol lyžičky soli, pridáme kvások z 30 g droždia, pol deci mlieka a lyžice cukru. Odložíme na hodinku do tepla, potom ešte raz premiesime a necháme ešte pol hodinku dokysnúť. Cesto rozvaľkáme na štvorce 10x10 cm vysoké 0,5 cm, do stredu dáme hrudkový tvaroh zmiešaný s vanilkovým cukrom, žĺtkom, hrozienkami a strúhanou citrónovou kôrou, preložíme zo 4 strán, potrieme olejom, poukladáme na vymastený plech, necháme ich štvrť hodinku dokysnúť. Pečieme v rúre 20 minút pri 160 stupňoch.