ZEMIAKOVÉ PAGÁČIKY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Polohrubá múka, Hera, olej, uvarené zemiaky, vegeta, žĺtka, droždie, cukor, mlieko, posýpka (sezam, mak, slnečnica, rasca…)

POSTUP PŘÍPRAVY

Zmiešame pol kila polohrubej múky, polovice roztopenej Hery, deci oleja, 250g v šupke uvarených nastrúhaných zemiakov, 2-3 lyžice vegety, 3 žĺtka, kvások z pol kocky droždia, lyžice cukru, deci mlieka a odložíme do tepla. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, povykrajujeme pagáčiky, potrieme žĺtkom, posypeme sezamom, hrudkovou soľou, makom, slnečnicou, rascou, ľanom a pečieme 10 minút pri 160 stupňoch. Z uvedenej dávky vyšlo 72 pagáčikov (3 plechy).