Pikantné medové kura



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1,5 - 2 kg kuracích kúskov s kosťou a kožou, mleté čierne korenie ++++ Marináda: 500 g jemne zohriateho medu, 180 ml sójovej omáčky, 3 PL oleja, 6 PL kečupu, 2 veľké prelisované strúčiky cesnaku

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Mäso (u mňa 4 štvrťky a 5 stehien) bohato posypeme čiernym korením. Na hlbokom plechu vystlanom pečiacim papierom (ja som dala radšej 2 ks papiera) ich polejeme marinádou a necháme postáť asi polhodinu (občas kura polejeme).
2. Pečieme pri 190°C cca 65 minút (za tú dobu ich asi 3-4x znova marinádou v plechu popolievame po celom povrchu)
3. Marináda: Všetky suroviny zmiešame a ručne vyšľaháme metličkou na jednotnú masu.
A na záver taký malý tip - pri servírovaní k nemu pridajte vždy za 1 hrubší plátok citróna, ktorým si ho na tanieri pokvapkajte, chutí to výborne