Koláčik z tekvice HOKKAIDO ♥ ♥ ♥



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 vajíčko * 1/2 H cukru * 1/2 H oleja * 1/2 H mlieka * 1 H polohrubej múky * prášok do pečiva * 1 H nastrúhanej tekvice *.posekané orechy * kandizované ovocie *.......CITRÓNOVÁ POLEVA : 200 g praš.cukru * 2 PL horúcej vody * 2 PL citrónovej šťavy *

POSTUP PŘÍPRAVY

Tekvica Hokkaido je nielen chutná,ale aj zdravá. Podľa orientálnej medicíny je liečivá hlavne pre oblasť sleziny, slinivky brušnej a žalúdka. Je bohatá na karotén, z ktorého si telo vytvára vitamín A.

1. Všetky suroviny spolu vyšľaháme el. šľahačom, okrem tekvice, orechov a kandiz. ovocia.
2. Pridáme tekvicu, zopár nasekaných orechov a kandizované ovocie. Zamiešame ručne.
3. Vylejeme do formy, vystlanej papierom na pečenie a v rúre pečieme na 170 * C asi 25 - 30 minút.
4. Necháme vychladnúť. Polejeme citrónovou polevou a posypeme kandizovaným ovocím. Necháme stuhnúť.
5. Koláčik je krásne šťavnatý.
6. Podávame ku kávičke.