Obrátený jablkový koláč - tentokrát s makom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na malý plech cca 20x30: Biele cesto: 3 vajcia, 4-5 PL kryštálového cukru, 0,5 dcl oleja, 0,5 dcl vody, 5 PL polohrubej múky + 1 ČL prdopeču. Na makové cesto: 1 vajce, 1 PL kryštálového cukru, 1 PL vody, 1 PL oleja, 4 PL mletého maku. Na jablkovú plnku: zhruba 6 veľkých očistených na hrubo nastrúhaných jabĺk a 1 vanilkový cukor, citrónka do čaju asi 1 PL.

POSTUP PŘÍPRAVY

Biele cesto: vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vodu a olej, znovu prešľaháme a pridáme múku s prdopečom.
Makové cesto: vajce vyšľaháme s cukrom, pridáme vodu a olej, primiešame mak.
Jablká nastrúhané na hrubo hneď po nastrúhaní zmiešame s citrónkou (množstvo podľa kyslosti jabĺk) a vanilkovým cukrom.

Do hlbšieho plechu vložíme papier na pečenie a vytrieme ho olejom, aby sa jablká neprilepili.
Navrstvíme jablká, rovnomerne rozvrstvíme makové cesto a veľkou lyžicou alebo naberačkou zalejeme bielym cestom. Treba to robiť opatrne, aby sa makové a biele cesto nezmiešali.
Pečieme na 180 stupňoch cca pol hodiny.
Po upečení ešte za horúca obrátime na podnos vystlaný papierom na pečenie, opatrne odstránime papier, na ktorom sa koláč piekol, aby sme nepoškodili vrstvu jabĺk.

Nám veľmi chutil, dúfam, že bude aj vám ,)