KLOBASY_DOMACE _OD NAS*****



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

10 kg bravčové pliecko-časť môže byť aj bôčik,22 dg soľ,4 dg mleté čierne korenie,4-5 dg dobrej červenej papriky,1-2 dg celá rasca,4-5 dg cesnaku,1 pl práškového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Na fotke sú klobásy robené zo 40 kg mäsa,tak nech vás množstvo nemýli.

Mäso pomelieme na mlynčeku,mastné na jemnejšie,na chudšie dáme riečicu s väčšími dierkami.Pridáme všetky pochutiny,cesnak si postrúhame alebo pretlačíme cez lis.Poriadne premiešame,aby sa všetky suroviny spojili a plníme do tenkých bravčových čriev.Popárujeme klobásky,zavesíme na palice a odnesieme do udiarne.Cez noc sa tam odležia a ráno už udíme.

Vianočná kapustnica bude úplne iná ako s klobásou z obchodu.

Ak chcete štipľavejšie,stačí pridať časť štipľavej červenej papriky namiesto sladkej.

NECH VAM CHUTI

kvalitná bravčovina,pomletá a ochutená
prvá točňa
naplnená bravčová panenka-po našom ryba
už sa vešajú na údenie
časť už na paliciach
na rebrine