Lienočková



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 vajec, 8 lyžíc hladkej múky, 2 lyžice kakaa,2 lyžice oleja, 6 lyžíc krupicového cukru. pol lyžičky PDP Plnka: 4 dcl mlieka, 2 b puding s príchuťou(vaječný likér), 4 lyžice cukru, 15-20 dkg masla, 2 dcl 33% smotany, višňový Frutaffil P.S všetky lyžice sa myslia kopité, nie zarovnané :)

POSTUP PŘÍPRAVY

Vajcia oddelíme. Bielka napeníme do jemnej peny a postupne pridávame cukor a vyšľaháme pevný sneh. Do neho zamiešame žĺtka a pridáme preosiatu múku zmiešanú s kakaom a PDP. Jemne spojíme a na záver pridáme olej. Vylejeme do formy. Ja nevymasťujem ,ale vystriekam sprejom na pečenie. Ak sa vám zvykne cesto lepiť ,môže to byť aj tým, keď sa formy umývajú s čistiacim prostriedkom...najlepšie je umyť poriadne iba v čistej horúcej vode. pečiem pri 170°C.
Medzitým si uvaríme z mlieka, cukru a puding. prášku hustú zmes...odstavíme a občas premiešame. Do vychladnutého ale nie studeného prišľahávame po častiach maslo a našľaháme krém. Časť si odložíme na potretie.Môžeme pridať vaječný likér,alebo rum ak robíme pre dospelých. Studemú šľahačku našľaháme do tuha (do obyčajnej živočíšnej pridajte radšej stužovač) a jemne vmiešame do maslovopudingového krému...ak máte radšej sladšie osladte aj šľahačku.
Vychladnutý korpus naplníme krémom a na vrch dáme višňový frutafill,alebo si pripravíme zmes z višňového kompótu zahusteného Gustinom.
Potrieme aj povrch zvyškom maslovopudingového krému...dáme na pár hodín zachladiť a potiehneme.

Lienočka