Palacinky s pažitkovou plnkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 500 ml mlieka - 200 g hladkej múky - 3 vajcia - soľ, vegeta, korenie podľa chuti - olej na upečenie palaciniek PLNKA: krabička taveného syra - 250 g mäkkého roztierateľného tvarohu - zväzok pažitky - korenie podľa chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

Tip na výbornú večeru. Tá plnka je navyše skvelá aj ako nátierka na raňajkový chlebík.

1. Najprv pripravíme klasické palacinkové cesto bez cukru - jemne vymiešame múku, vajíčka a mlieko do hladkej hmoty, ochutíme tak 1 KL vegety a necháme chvíľu postáť. Z tohto množstva mi vyjde cca 12 kusov.
2. Zatiaľ si pripravíme plnku - tvaroh vymiešame so syrom...
... potom umyjeme zväzok pažitky, osušíme servítkou a nastriháme do syrovo-tvarohovej hmoty - množstvo podľa chuti...
... a môžme ochutiť korením, ale väčšinou už netreba.
3. Upečieme palacinky na minime oleja.
4. Naplníme plnkou a podávame s nejakou zeleninkou, napríklad hlávkovým šalátom. Dobrú chuť!