Plnené kuracie stehná



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie stehná podľa veľkosti rodiny a podľa hladu, staršie rohlíky alebo žemle, petržlenová vňať, vajce, cibuľa, trocha oleja, muškátový oriešok, soľ, čierne korenie, korenie na pečené kura /Kotányi/, príloha podľa vkusu :-)

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto jedlo napriek svojej jednoduchosti mimoriadne chutné a väčšinou máme všetky prísady vždy poruke / alebo v mrazničke/ a vkusnou prílohou je vhodné aj na nedeľu alebo pre hostí! Plnku je možné pripraviť v predstihu a potom už len plniť a piecť. Naozaj odporúčam!

Cibuľu nakrájame na kocky a asi po 2 minútach praženia na mále oleja pridáme na malé kúsky pokrájanú /samozrejme predtým opláchnutú / petržlenovú vňať. Trocha popražíme a odstavíme, necháme vychladnúť.
Rohlíky si namočíme do vody. Do misky pridáme cibuľovo-petržlenový základ, vajce, vyžmýkané rohlíky, trocha čerstvej petržlenovej vňate, osolíme, okoreníme a nastrúhame trocha muškátového orieška /opatrne!/. Všetko spolu premiešame a plnka je hotová.
Kožu na stehnách trocha uvoľníme prstami a malou lyžičkou plníme stehná až do prasknutia :-). Z 2 menších rohlíkov mi vyšla plnka do 5 celých stehien.
Dno plechu si vymažeme naozaj veľmi malým množstvom oleja.
Posypeme korením na pečené kura.
Naložíme stehná, potrieme veľmi malým množstvom oleja, iba aby sa korenie pekne pripieklo.
Okoreníme, prikryjeme alobalom alebo poklopom. Pečieme pri teplote 185 - 200 stupňov 45 - 50 minút. Aby bola kôrka pekne chrumkavá, pečieme stehná ďaľších 10 - 15 minút odokryté. Ak mäsko pustí viac šťavy, jednoducho ju zlejem a pečiem ďalej. Prosím, čas pečenia berte s rezervou, každá rúra pečie ináč! Keď bude jedlo hotové, voňavé a chrumkavé, želám Vám dobrú chuť!!!!