PUMPKIN PIE-SLADKY PIE S ORANZOVOU TEKVICOU



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujeme 500g oranzovej tekvice,1listkove cesto,aby to bolo rychlejsie ja som robila vlastne tahane,neskor pridam recept.Dalej potrebujeme krystalovy cukor,1 vanilkovy,skoricu,hrozienka,pomlete orechy alebo struhanka/nemusi byt/ trosku masla ,vajicko s mliekom na potretie

POSTUP PŘÍPRAVY

Tekvicu si nakrajame na take vacsie platy alebo proste kusky,ktore uvarime do zmaknutia,prelozime do ceditka,aby odtiekla prebytocna voda,potom roztlacime vidlickou,pridame cukor,vanilkovy cukor,schvalne nepisem kolko cukru ,musite to ochutnat,kazdy ma rad inac sladke....Este skoricu,hrozienka roztopene maslo-kusok podla toho ako to mame radi.Pokial sa nam zda ze plnka ma este vela stavy mozeme pridat pomlete orechy 3-4 lyzice alebo struhanku.
Rozvalkame listkove cesto a bud zatocime ako strudlu alebo jeden plat na spodok mensieho plechu ,potom plnku a na vrch druhy plat listkoveho cesta ,potrieme rozslahanym vajickom,alebo len mliekom,pecieme pri 180 stupnoch ,minimalne 25-35min do zlatova.
Uz len posypat praskovym cukrom a ak chceme trochu skoricou...................no a mozeme sa do toho pustit!
Na zaver chcem este povedat ,ze mozete tekvicu nastruhat a podusit na masle (v tom pripade uz maslo naviac nepridavame),alebo nakrajat na kocecky.potom zmiesat s nastruhanymi jablkami a mozete pridat aj uvarenu dulu na male kocky,ktoru ja osobne zboznujem!Tiez mozete pouzit namiesto cukru sladene Salko,ale ja to uprednostnujem len s cukrom.

krasne upeceny a ozdobeny ........
len sa po tom zaprasilo!