QUICHE LORRAINE



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

na cesto potrebujeme 260g hl.muka,100ml,140g maslo izbovej teploty,1 zltok,1/2 kavovej lyzicky sol,trosku mleteho cierneho korenia na plnku potrebujeme oliv olej na dno panvice,1 stredne velku cibulu na platky,1 por na kruzky,1 kapiu na kruzky,1 cuketa na kruzky,nie obrovska,200g udena sunka na kocky,trochu rozdrolenej fety,kopor,200g mozzarela nastruhana,3 vajicka+ 2 bielka vyslahane spolu s 200g 10% nie vodovym jogurtom a 3 lyzice muky,na koniec trochu oregana,sol

POSTUP PŘÍPRAVY

cestom vylozime bud tortovu alebo porcelanovu okruhlu formu aj steny,mne to nevyslo tak na steny som este davala kruzky cukety,upecieme vo vopred vyhriatej rure na 180 stupnov 20 minut.
Medzitym si urobime plnku do nasho slaneho kolaca.
Oprazime si na oleji cibulu a por,pridame kapiu,cuketu,udenu sunku,kopor ak chceme,sol,cierne korenie podla chuti
vymixujeme si vajicka,bielka,pridame jogurt-grecky ten fajn smotanovy a 3 lyzice muky
po 20 minutach vyberieme upecene cesto a dame nanho plnku z panvice,rozdrolime z fety na vrch a potom nalejeme vajicka s jogurtom, na to mozzarellu a ak nam zostalo z cesta dozdobime napr.formickami
vykrojime listocky
vlozime opat do rury stale na 180 stupnov este na 35-40 minut
Dobru chut!
My sme si k tomu dali jednoduchy salat z varenej brokolice s olivovym olejom a citronom.
brokolicu som varila 8 minut a potom hned vybrala do misky s ladom!

vsetko na panvici
uz dozdobeny a pripraveny znova do rury
uz krasne upeceny
a brokolicovy salatik