Tuniakové placky -Chamchijeon



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 konzervy tuniak kúsky vo vlastnej šťave, 3 vajíčka, 2 nakrájané strúčiky cesnaku, 2 na jemno pokrájané cibule, 1 čl soli, 1/2 čl mletého čierneho korenia, 3čl sezamového oleja, 6 PL hladkej múky

POSTUP PŘÍPRAVY

Sem tam doma uvítame aj zmenu chutí, a tak tomu bolo aj teraz. Obľubujeme kórejské jedlá, tak som vsadila na netradičné placky z tuniaka. Rýchle jedlo, ako stvorené na raz dva večeru cez týždeň, alebo keď príde nečakaná návšteva. Rozhodla som sa s ním podeliť s vami, ako vám bude chutiť nechám na vašich chuťových pohárikoch. :)
Vajíčka rozhabarkujeme, pridáme soľ, korenie, sezamový olej, cibuľu a premiešame. Tuniaka necháme odkvapkať a pridáme k vajíčkovej zmesi, dobre premiešame. Nakoniec pridáme múku, zmiešame a môžeme ísť piecť.
Panvicu iba jemne potrieme olejom, tak ako keby sme robili naše zemiakové placky. Pomocou lyžice naberieme zmes (ja som používala varechu ktorou som miešala) a dáme na panvicu. Z každej strany opekáme 2-3 minúty.
! POZOR!
Placky sa musia jesť studené. Toto jedlo sa zahŕňa do tzv. doshirak-u, ako príloha k hlavnému jedlu alebo iba tak do práce do obedáru :)
Fotky som nestihla nafotiť a preto som ich stiahla priamo zo zdroja čerpania receptu :)

:)
:)
:)