Veverickine rezy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 500g hladkej múky špeciál, 200g kryštálového cukru, 200g Hery,2 celé vajcia, 2 PL medu, 2 PL mlieka, 2 zarovnané kávové lyžičky sódy bikarbóny Zamiesiť cesto a rozdeliť ho na 2 polovice, jednu časť upiecť, na druhú surovú rozotrieť najprv zmes, potom tiež upiecť, piecť na hlbokom plechu na papieri na pečenie. Zmes: 300-400g nasekaných (nie mletých) orechov, 100g kryštalového cukru, 150g masla, 4 PL medu Sekané orechy s maslom, medom, cukrom chvíľku osmažíme (kým sa rozpustí cukor a odparí voda z tuku), ešte horúcu nie vriacu zmes vylejeme na surové cesto, rozotrieme a dáme piecť na cca 15min./180C. Krém: 1,5 šálky mlieka, 1,5 lyžice hladkej múky, 1,5 lyžice Solamylu, 80g cukru, 1 vanilkový cukor,375g masla

POSTUP PŘÍPRAVY

Veveričkine rezy

Uvaríme a po vychladnutí vmiešame maslo a vyšľaháme, na spodok
položíme polovicu cesta upečeného bez zmesi, rozotrieme krém,
ktorý by nemal byť primäkký a nato položíme druhú polovicu cesta
upečeného so zmesou. Držíme v chlade prikryté potravinovou fóliou
alebo mikroténom proti vyschnutiu. Krájame až po stuhnutí, čo
najostrejším nožom.
POZNÁMKA: Ak dobre zoradíme poradie úkonov (nasekáme orechy,
uvaríme krém a dáme ho vychladiť), tak zákusok sa dá pripraviť
relatívne veľmi rýchlo.