Kokosový koláč z 1 vajíčka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 1,5 hrnčeka kokosu, 1 hrnček polohrubej múky, 1 hrnček mlieka, 1 hrnček cukru, ½ hrnčeka oleja, 1 vajíčko, 1 prášok do pečiva. Plnka: 0,6 litra mlieka, 2 zlaté klasy, 1 lyžica kryštálového cukru, 7 lyžíc kokosu, 1 salko (nechala som si aj do kávy), 200 g masla, kokosová aróma (nemusí byť).

POSTUP PŘÍPRAVY

Rozhodla som sa, že upečiem kokosový koláč. Receptov je veľa, no ja ich nedodržujem a často si ich vymýšľam. Samozrejme, že dvakrát ten istý recept nezopakujem, lebo si ho nezapamätám. Rozhodla som sa, že si ich budem písať tu.

Všetky suroviny na cesto spolu zľahka zmiešame (el. ručný mixér asi 2 minúty).
Cesto vylejeme na papierom vystlaný plech a upečieme pri 175 stupňoch, cca 30 minút. Aby cesto bolo zaujímavejšie, kúsok som zafarbila kakaom a lyžičkou pofŕkala na biele cesto.
Upečený teplý plat cesta polejeme asi 1 dcl mlieka alebo sladkou smotanou.
Z 0,6 litra mlieka a 2 zlatých klasov si uvaríme hustý puding. Do teplého som pridala asi 2 lyžice kokosovej múčky a 1 lyžicu kryštálového cukru (cukor som pridala len preto, aby puding bol jedlý). Maslo vyšľaháme so salkom. Do masla, pridáme po kúskoch vychladnutý puding a dobre vyšľaháme. Do krému pridáme aj trošku kokosovej arómy a 5 lyžíc kokosovej múčky.
Maslo vyšľaháme so salkom. Do masla, pridáme po kúskoch vychladnutý puding a dobre vyšľaháme. Do krému pridáme aj trošku kokosovej arómy.
Na to natrieme kokosovú plnku. Vrch koláča posypeme kokosovou múčkou. TIP: do plnky je dobre pridať kúsky ananásu. Koláč naberie lahodnú kokosovo-ananásovu chuť pina colady.