PIZZA DOMÁCA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Hladká múka 500g, pol kocky droždia, 125g masla, 1 vajce, 2,5 deci mlieka, lyžica cukru, vegeta, 200 g šunky, 200 g maďarskej salámy, 200g syra, 20 olív, 4 kápie, olej, 2 plechovky lúpaných paradajok

POSTUP PŘÍPRAVY

Vymiesime cesto z pol kila hladkej múky, 2 deci vlažného mlieka, 1 žĺtka, 125 g rozpusteného masla, 2 lyžičiek vegety, a kvásku (pol kocky droždia, lyžica cukru a pol deci vlažného mlieka). Necháme hodinku vykysnúť. Medzitým si pripravíme plnku: zmiešame nadrobno nakrájanú salámu, šunku, na kolieska nakrájané olivy, nahrubo nastrúhaný syr, pridáme 2 plechovky lúpaných paradajok, nadrobno nakrájanú kápiu, lyžičku vegety, pol deci oleja. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a roztiahneme na vymastený a pomúčený plech. Posypeme plnkou a pečieme 15 minút pri 180 stupňoch. Z tejto dávky vyjdú 2 plechy.