Pudingový koláč z lístkového cesta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Jednoduchý a rýchly pudingový koláčik s ovocím. V kombinácii s jablkami som tento koláč robila prvýkrát. Brat nemá rád studený puding, no koláč si pochvaľoval. Chutil s jablkami tak zvláštne. Pri jedení sme mali pocit, že v koláči je aj tvaroch. Potrebujeme: 1 lístkové cesto, 1 l mlieka, 3 pudingové prášky (alebo zlatý klas), cukor, piškóty, ovocie aj kompótové (čo mate doma – ríbezle, čerešne, ja som tento krát použila čerstvé jablka)

POSTUP PŘÍPRAVY

Najprv si uvaríme puding. 0,7 litra mlieka dáme variť. V 0,3 litre mlieka vymiešame pudingové prášky. Keď mlieko začne vrieť, pridáme v mlieku vymiešane pudingové prášky a uvaríme hustý puding. Nakoniec pridáme do pudingu cukor. Nepoužívam váhu, čiže asi 5 polievkových lyžíc. Toľko aby bol puding dostatočne sladký.

Lístkové cesto rozdelíme na 2 časti. Jednu vyvaľkáme a dáme na plech (vystlaný papierom na pečenie, resp. vymastený tukom). Na cesto poukladáme piškóty. Na piškoty dáme ovocie (resp. až na vrch na puding). Piškóty zalejeme (poloteplým) pudingom. Prikryjeme druhým dielom rozvaľkaného lístkového cesta. Vrch koláča popicháme vidličkou a dáme do rúry vyhriatej na 175-180 stupňov piecť po dobu 30 minút.