Babičkina Orechovica



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200g práškového cukru 10 žĺtkov vanilkový cukor 300g mletých orechov 50g rozdrvených piškót Plnka: 200 g čokolády na varenie 500 ml smotany na šľahanie Čokoládová poleva Dr. Oetker

POSTUP PŘÍPRAVY

Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka primiešame k žĺtkovej zmesi, rovnako ako mleté orechy a rozdrvené piškóty. Tortovú formu vymastíme a vysypeme múkou. Pečieme pri 150 stupňoch 45 -60 min. Smotanu a čokoládu postavíme na oheň a privedieme do varu. Len čo začne vrieť odstavíme a schladíme v hrnčeku so studenou vodou. Po vychladnutí dáme do chladničky - najlepšie na noc a na druhý deň vyšľaháme dotuha. Vychladnutú tortu prekrojíme na 3 časti a asi 1/2 krému naplníme tortu. Druhou časťou potrieme tortu na povrchu a ozdobíme čokoládovou polevou.