Výborný bezlepkový chlebík z pekárničky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 vajcia, 45 g olivového oleja, 1 ČL octu, 450 ml vody, 1,5 ČL soľ, 2 ČL cukru, 450 g Schär Bread mix B (akákoľvek iná bezlepková múka), 2 ČL guarové gumy, 50g amarantovej múky, 1,5 ČL droždia, slnečnicové, ľanové a sezamové semiačka

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept je vhodný hlavne pre pekárničky, ktoré nemajú špeciálny program na bezlepkový chlieb. Do pekárničky postupne pridáte ingrediencie v tomto poradí- vajcia, olej, ocot, voda, soľ, cukor, bezlepková múka, guarová guma, amarantová múka, droždie a nakoniec ľubovoľné množstvo semiačok. Na pekárničke nastavíme najprv program len na vykysnutie cesta. Na mojej pekarničke to bol program č. 11. Tento program trvá 1:30 h. Po skončení zapneme program na pečenie. U mňa to bol program č. 12. Nastavíme to cca na 2 hod. , ale po hodine a pol odporúčam chlebík kontrolovať, či už je hotový. \r\nVeľa šťastia v pečení prajem. :)