Jablkovo-škoricový CUPCAKE s vanilkovým krémom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 - 3 jablká, 1 hrnček polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1/2 šálky kryštálového cukru, 1 škoricový cukor, 1/4 šálky oleja, 1/2 šálky plnotučného mlieka, 1 vajce, čokovločky alebo kúsky čokolády krém: 1 zlatý klas, 2 PL kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, pár kvapiek vanilkovej arómy (nemusí byť), 400 ml mlieka 1 hrnček = 250ml

POSTUP PŘÍPRAVY

V miske zmiešame všetky suché prísady (múku, cukor, PDP, škoricový cukor, čokovločky) a zvlášť vymiešame tekuté prísady (vajce, olej, mlieko). Obe spojíme do jednej zmesi, pridáme na hrubo postrúhané jablká a premiešame. Zmesou plníme košíčky na muffiny a pečieme pri 190° približne 15 - 20 minút.
Kým muffinky vychladnú, pripravíme si krém na zdobenie.
Zlatý klas pripravíme podľa návodu v 400ml mlieka, pridáme aj cukor, vanilkový cukor a arómu.
Varíme do zhustnutia a necháme vychladnúť za občasného miešania, aby sa nám nevytvorila kožka.
Vychladnutým krémom zdobíme muffinky a dozdobíme.
Sú chutné, voňavé, vydržia dlho mäkké a vďaka jablkám sú poriadne šťavnaté. Výborné aj bez krému.
Dobrú chuť :)