Indické džaldí-džaldí alebo ultraľahký sypaný jablkový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg očistených jabĺk nastrúhaných na plátky ako "uhorka", 1 hrnček krupice, 1hrnček polohrubej múky, 1hrnček kryštálového cukru, 200g rozpusteného masla, sušené hrozienka a škorica podľa chuti**** ***1hrnček = 250ml*** ***Inšpirácia z českej stránky apetitonline.*** ***Rozdiel oproti originalu: namiesto hrozienok - susene slivky, namiesto 200g masla - kombinacia 170g masla + 30g kokosovy olej*** ***Smotanový preliv: kyslá smotana + vanilínový cukor*** ***Rozmer formy: 26cm x 32cm***

POSTUP PŘÍPRAVY

Múku, krupicu a cukor zmiešať, polovicu nasypať do formy. Jablká zmiešať s hrozienkami a škoricou, "uťapkať" na sypkú hmotu a zasypať druhou časťou sypkej masy. Zaliať maslom. Piecť na 180st. cca 40-60min.