ORECHOVÉ KOŠÍČKY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

280g polohrubej múky, 200g práškového cukru, 330g masla, 80g mletých vlašských orechov, 1 celé vajce, 2 vanilkové pudingy, pol litra mlieka, čokoláda, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Z 280g polohrubej múky, 100g práškového cukru, 180g roztopeného masla alebo Hery, 80g mletých vlašských orechov a jedného vajíčka vypracujeme cesto, ktoré vtlačíme do vymastených a múkou vysypaných kovových formičiek (košíčkov) a pečieme 10 minút pri 160 stupňoch. Medzitým si uvaríme krém z dvoch vanilkových pudingov a pol litra mlieka. Do vychladnutého krému primiešame 150g masla a 100g práškového cukru. Krémom plníme košíčky pomocou cukrárskeho špricu s hviezdicovou tryskou. Nakoniec košíčky pofŕkame roztopenou čokoládou zmiešanou s lyžicou oleja.