Baklažanový paprikáš - rýchle a chutné

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 stredne veľký baklažán, 250 ml smotana na šľahanie ( najlepšie 33%) 2- 3 pol. lyžice kečup prípadne paradajky 2 malé alebo paradajkový pretlak( 2 pol. lyžice) pór, cibuľka, vegeta, provensálske korenie podľa chuti tmavý cukor alebo klasický ak použijete pretlak či paradajky. olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup:
Na oleji poduste na jemnúčko nakrájanú cibuľku alebo pór, pridajte k nej na kocky - malé resp. na prúžky nakrájaný baklažán. Ten môžte so šupkou alebo bez nej ako Vám chutí. Ak so šupkou poduste dlhšie.Baklažán nepotrebujete dusiť dlho, keď ma sklovitý nádych alebo je už mäkký pridajte 2 pol. lyžice kečupu resp. paradajky na kúsky nakrájané alebo pretlak. Dobre premiešajte ak ste dali paradajky pridajte cukor. 1/2 čaj. lyžičky vegety, trocha korenia ktoré máte radi a soľ. Do masy vlejte smotanu a na malom ohni nech Vám zovrie.
Podávajte s cestovinami, ryžou alebo zemiakmi. Najviac chutí s cestovinami.
AK by sa Vám zdal paprikáš hustý pridajte mlieko alebo sladkú smotanu.

Takto si môžte pripraviť aj cukinu alebo akékoľvek mäso. Dobrú chuť.
Fotku som zatiaľ nestihla keď sa mi to podarí priložím.