KAPUSTNÍKY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg polohrubej múky, pol litra mlieka, 2 žĺtky, 2 deci oleja, vegeta, lyžička rasce, sušená pažítka, 1 kocka droždia, lyžička cukru, cibuľa, kyslá kapusta, čierne mleté korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Vymiesime cesto z kila polohrubej múky, pol litra vlažného mlieka, 2 žĺtkov, 2 deci oleja, 2 lyžičiek vegety, lyžičky rasce, sušenej pažítky a kvásku (1 kocka droždia, lyžička cukru a pol deci vlažného mlieka). Na oleji osmažíme fialovú cibuľu, pridáme na jemno nakrájanú kvasenú kapustu, čierne korenie, lyžičku vegety a dusíme pol hodinu. Z cesta vtvoríme buchtičky, ktoré naplníme kapustou a pečieme na vymastenom a pomúčenom plechu 20 minút pri 180 stupňoch. Namiesto kyslej kapusty môžeme použiť aj čerstvú.