Bazový likér



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 litre umytých plodov zalejeme 1l vody a varíme asi 15 minút. Vychladnuté necháme odkvapkať cez sitko z umelej hmoty. Do získanej šťavy dáme 1kg cukru, 5pl vylúhovanej zrnkovej kávy a 0,5l rumu. Keď sa cukor rozpustí, nalejeme do fliaš umytých prevarenou vodou a odložíme na chladné a tmavé miesto. Kto chce, môže pridať aj pomôcku na konzervovanie od dr.oetker, ja však nepridávam, lebo sa to za chvíľku vypije. Je to sladučký a slabší likér, rozmýšľam, že nabudúce pridám viac (R)umu :-)

POSTUP PŘÍPRAVY

2 litre umytých plodov zalejeme 1l vody a varíme asi 15 minút. Vychladnuté necháme odkvapkať cez sitko z umelej hmoty. Do získanej šťavy dáme 1kg cukru, 5pl vylúhovanej zrnkovej kávy a 0,5l rumu. Nalejeme do fliaš umytých prevarenou vodou a odložíme na chladné a tmavé miesto. Kto chce, môže pridať aj pomôcku na konzervovanie od dr.oetker

obrané a umyté plody uvaríme vo vode
krásne pustia farbu
uvaríme si zrnkovú kávu - silnú
Vychladnutú šťavu precedíme cez plastové sitko. Do nej pridáme kávu, cukor
má to krásnu tmavú farbu
tu nalievam tuzemský (R)um
ponalievame do dobre vyumývaných a vriacou vodou vypláchnutých fliaš a odložíme na chladné a tmavé miesto. Ešte u mojich rodičov sme to dávali do chladnej pivnice, doma pivnicu nemám, tak sú fľašky odložené v chladničke