PŠENIČNO-RAŽNÉ ROLKY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

260 ml vody, 4 PL olivového oleja, 2kl soli, 1kl cukru, 100 g ražno-pšeničnej múky, 100 g polohrubej múky, 2kl sušeného droždia, ľanové semienka, slnečnicové semienka

POSTUP PŘÍPRAVY

Hľadala som využitie pre ražno-pšeničnú múku a inšpirovala som sa receptom http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=42070 . Do misky som dala sypké prísady, urobila priehlbinu, do ktorej prišli tekuté prísady a nechala som vzísť kvások. Všetko som zamiešala a cesto bolo dosť riedke. Niekde som čítala, že cesto z ražnej múky má byť redšie, ale nemá tiecť, tak som ešte pridala z oboch múk, kým som nebola spokojná. Nechala som vykysnúť.\r\nPotom som cesto rozdelila na 4 bochníčky, vyvaľkala na kruh, nie príliš natenko. Kruhy som rozdelila len na polovice a zarolovala. Nechala som 20min podkysnúť, potom potrela olejom a posypala sezamom. Piekla som na 190 stupňov 25 min. Striedka sa mi ešte zdala "mokrá", aj keď chuťovo boli rolky super. Ešte som pár minút dopekala.

zarolované rolky :)
podkysnuté, potreté olejom,posypané sezamom