Zamatové rezy s banánom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2x Cesto: 6 vajec, 90 g kryštálového cukru, 20 g kakaa, 60 g polohrubej múky, 1 čajová lyžička sódy bikarbóny ********** Plnka: 4 dcl mlieka, 80 g hladkej múky, 2 lyžice zlatého klasu, 6 vanilkových cukrov, 2 lyžičky kakaa, 340 g masla (dávam 170 g maslo + 170 g helia), banány ********** Poleva: 100 ml šľahačkovej smotany, 100 g varovej čokolády.

POSTUP PŘÍPRAVY

Plech s rozmermi 36x26 cm.

6 bielkov vyšľaháme s cukrom. Potom postupne pridáme 6 žĺtkov a šľaháme ďalej. Na koniec na najnižšom rýchlostnom stupni primiešame múku zmiešanú s kakaom a sódou bikarbónou.
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov asi 15 minút. Celý postup zopakujeme ešte raz a rovnako upečieme aj druhý plát cesta.
Z mlieka, múky, zlatého klasu a vanilkového cukru uvaríme hustý krém.
Kým krém vychladne, v druhej miske si vyšľaháme maslo s heliou. Postupne po lyžiciach pridávame vychladnutý krém. Vymiešaný krém rozdelíme na dve polovice a do jednej pridáme dve lyžičky kakaa.
Na jeden plát vychladnutého cesta natrieme vanilkový krém. Na krém poukladáme tenké kolieska banánov a zakryjeme ich kakaovým krémom.
Na kakaový krém položíme druhý plát cesta, zaťažíme a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na hodinu.
Nad parou si roztopíme čokoládu a šľahačku. Vzniknutú polevu necháme trochu vychladnúť a mierne teplú natrieme na vrchný plát cesta. Necháme stuhnúť a môžeme krájať.