bananova torta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS: 3 pohare poloh.muky, 3 poh. kysl. mlieka, 2poh. prášk. cukru, 1 vajce, 1 PL kakaa, 1 ČL sódy bikarbóny,1 PL kyslejšieho redšieho džem, 1dcl oleja PLNKA: asi 3-5 bananov, 2 banánové pudingy v prášku, 600 ml mlieka, 2-3 PL cukru, pohár kyslejšieho džemu (môže byť ten, čo ide aj do korpusu) , čokoláda na varenie, cera, hera

POSTUP PŘÍPRAVY

Túto tortu som včera skúšala, lebo som mala chuť na banánovú. Keďže nemám rada maslové krémy, využila som pudingový krém.

Najprv si upečieme korpus, aby nám stihol vychladnúť. Všetky prísady na cesto zmiešame spolu v miske ručným mixérom. Na vymastenú a múkou vysypanú formu nalejeme cesto a dáme upiecť (ja pečiem na 170-175 stupnov asi 30 min.) Keď máme korpus upečený, necháme ho vychladnúť. Vychladnutý rozrešeme približne v polovičke , aby sme dostali 2 korpusy a mohli ich naplniť.

Kým nám bude chladnúť korpus, uvaríme si klasický banánový puding v prášku (na 600 ml dáme 2 sáčky, aby sme krém mali hustý). KEď máme puding uvarený, necháme ho trochu prechladúť a postupne vmiešame heru (ja nedávam celú, tak polovicu asi). Opäť necháme trochu vychladnúť puding, sem tam premiešame, aby sa nám nespravila navrchu šupka.

Keď je korpus vychladnutý, rozrezaný, obe polovice natrieme džemom. Na spodný korpus naukladáme na kolieska pokrájaný banán a na to dáme časť banánového pudingového krému a prikryjeme natretým korpusom. Na vrch torty opäť natrieme džem, naukladáme nakrájané banány a nanesieme zvyšok pudingového krému.

V miske si roztopíme čokoládu s cerou a nanášame to na tortu. (Ja som robila tak, že najprv som naniesla na pudingový krém a potom na boky torty. ) Vložíme do chaldničky, nech to stuhne, a môžeme podávať napr. aj so šľahačkou , kto má rád . :)