Tenderky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 vajcia, 3 lyžice kryštálového cukru, 3 lyžice vody, 3 lyžice polohrubej múky, 1 lyžička kypriaceho prášku, 100 g čokolády na varenie, 100 g rastlinného tuku. Na krém: 3 lyžice masla, 3-4 lyžice nutely, 1 lyžička rumu, mandle, mleté orechy

POSTUP PŘÍPRAVY

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme doň cukor, vodu, žĺtky a múku premiešanú s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na plech vyslaný (až po okraj) pomastným a pomúčeným papierom na pečenie a upečieme. Ešte teplé cesto pomocou papiera zvinieme.
Pripravíme si krém:
Maslo, Nutelu a rum vyšľaháme a podľa chuti pridáme na jemno posekané mandle. Vychladnuté cesto rozvinieme a natrieme krémom.
Papier odstránime, cesto znovu zvinieme do rolády a povrch natenko tiež natrieme krémom.

Roládu pokrájame na plátky 1,5 až 2 cm hrubé. Z tuku a polámanej čokolády vymiešame vo vodnom kúpeli polevu a plátky do nej postupne namáčame. Každý kúsok ozdobíme olúpanou mandľou, prípadne aj posypeme mletými orechmi. (Ja som posýpala len orechmi, lebo vnútri plnky sú sekané mandle). Tenderky necháme na mriežke stuhnúť.