Božské srdce:)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pečenie zo snehu = u mňa veľký rešpekt:) Nikdy to nedopadlo dobre. Ale trpezlivosť ruže prináša a v mojom prípade veľkú dobrotu. Pustila som sa do toho a neľutujem. Všetci sa len tak oblizovali:) Na prípravu korpusov som použila: 7 bielok, 400 g kryštálového cukru, štipka soli, 100 g mletých vlašských orechov. Na potretie 150-200 g horkej čokolády a 100 ml smotany na šľahanie.Na plnku: 250 g mascarpone, 150-200 ml smotany na šľahanie a rôzne druhy ovocia.

POSTUP PŘÍPRAVY

Bielka s cukrom a štipkou soli vyšľaháme nad parou do hustej, lesklej hmoty. Jemne primiešame orechy a natrieme na papier na pečenie. Mne vyšlo 5 srdiečok. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 140°c a pečieme cca 40 minút.
Čokoládu rozpustíme v miske nad parou a primiešame 100 ml smotany na šľahanie.
Hmotou potrieme upečené snehové pláty a necháme stuhnúť.
Smotanu na šľahanie vymiešame a opatrne vmiešame mascarpone. Snehové pláty so stuhnutou čokoládou potrieme plnkou s mascarpone a poukladáme ovocie. Vrstvy opakujeme. Dáme na chvíľu stuhnúť a môžeme podávať.

Začala som šľahať najskôr bielka so štipkou soli, po chvíľke som dala misku nad vriacu vodu, prisypávala cukor a stále šľahala na najvyšších otáčkach. Mne to trvalo asi 20 min. Vám môže menej, aj viacej. Sneh musí byť krásny lesklý, pevný.
Do vyšľahaného krému jemne primiešame orechy.
Na papier si nezabudnite nakresliť šablónu, aby ste mali pekný tvar. Ideálne sú 2 x dve srdiečka, alebo kruhy s priemerom okolo 20 cm,a ešte mi vyšlo jedno samostatné,teda spolu päť plátov. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 140°c a pečieme cca 40 minút.
Čokoládu som roztopila v miske nad parou a pridala som aj šľahačkovú smotanu. Ale nič nepokazíte, ak smotanu nedáte.
Ešte teplé môžete natrieť roztopenou čokoládou. Ideálne je schladenie potretých korpusov v chladničke.(ak máte toľko miesta:)
Smotanu som vyšľahala, mascarpone premiešala a postupne primiešala do šľahačky.Cukor som nedávala, korpus je dosť sladký.
Snehový plát potrieme plnkou a obložíme ovocím. Mala som banány...
Granátové jabĺčko,čučoriedky a maliny. Na vrch dáme plnku, aby sa nám tortička ľahšie zdobila. Prajem dobrú chuť.