Mandľové šuhajdy so salkom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 plechovka salka (variť vopred asi 3 hodiny), 100g mletých mandlí, 200-300g čokolády a 100-150g cery

POSTUP PŘÍPRAVY

opäť jedna inšpirácia z MMB od Eriky (murka)
Pri tomto recepte je veľmi ťažko písať gramáže, nakoľko záleží od toho, či chcete viac plnky v šuhajdách alebo čokolády a aké veľké máte košíčky. Ja som použila asi 3/4 plechovky salka a vyšlo mi 50 ks šuhájd.

... prevarené salko si vymiešame s mandľami...
...nad parou si rozpustíme čokoládu s cerou a vlievame do vopred pripravených košíškov, tak na dno...
... na čokoládu som dávala asi kávovú lyžičku plnky, vôbec som nečakala, kým čoko stuhne ...
... a opäť som zaliala čokoládou až po vrch...
...na vrch som nasekala mandľové lupienky a na šuhajdy z bielej čokolády som nasypala čokoládovú ryžu...
.... tu sú krásky:o) a ešte som si odobrala troška plnky vedľa do misky a primiešala rumu, tie biele sú rumové...