Grilované bravčové rebierka s BBQ omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Bravčové rebierka (od karé - majú krátke kosti), Obľúbená domáca BBQ omáčka, Cibuľa, Cesnak, Polievkové korenie, Bobkový list, Grilovacie korenie, Soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Z celých rebierok odstránime zadnú blanu a rebierka prekrojíme tak, aby sme mali napríklad 1 pár kostičiek. Rebierka preložíme do hrnca s vodou do ktorej sme pridali soľ, rozštvrtenú cibuľu, bobkový list, polievkové korenie a 5 strúčikov cesnaku. Privedieme k varu a po jednej hodine varenia na slabom plameni rebierka vyberieme, necháme odkvapkať a posypeme oblúbením grilovacím korením (ja preferujem svoje domáce) a vychladené rebierka necháme do ďalšieho dňa odpočívať v chladničke.

Zohrejeme gril na strednú teplotu a priamu metódu. Rebierka pomaly grilujeme a niekoľko krát otočíme. Keď sú rebierka hotové potrieme ich vlastnou BBQ omáčkou a necháme ich ešte 10 minút na grile. Odporúčam použiť nejakú grilovaciu misku.

Podávame napríklad so sezónnou zeleninou.

fotiť som začal až pri grile...
Pootáčame
Rebierka som dal do stojanu, potrel bbq omáčkou a na voľné miesto dáme sezónnu zeleninu (cukina, šampióny, cherry rajčiny)
Rebierka rozrežeme po jednotlivých kostičkách ešte pretrieme marinádou a servírujeme spoločne so zeleninou. A tiež chladené pivo sa tiež bude hodiť. Dobrú chuť...