Likérové pralinky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

čokoláda - ja som použila zo zbytkov (horkú, mliečnu , aj bielu), krém dochutený rumom alebo vajíčkovým likérom, mandle alebo višňe, rum

POSTUP PŘÍPRAVY

Tieto košíčky som videla v jednom časopise a koniec koncov aj tu u EmKy. Keďže som piekla viac, zostala mi aj čokoláda aj krémy, takže toto je dobrý recept ako sa zbaviť zbytkov z pečenia.
Krém som robila tak, že som uvarila smotanový puding od Dr.Oetkera zo 4dcl mlieka,nechala ho vychladnúť. 150-200g Hery som vyšľahala so 100-150g práškového cukru a pomaličky prilievala asi pol deci vaječného likéru a potom vychladnutý puding. Tak kuk nižšie:

...nad parou si roztopte zbytky čokolády, akú máte....
.... štetcom ponatierajte papierové košíčky a keď vyschnú, tak opäť zopakujte. Mne stačilo natierať 2x...
... po vychladnutí som opatrne papier odlupla...
...takto...
... na dno pralinky si striekneme trocha likérového krému a dáme mandľu v mojom prípade. Najlepšie je, ak máte doma čerešne alebo višne aj zavárané a na noc ich zalejete rumom alebo griotkou, ráno necháte odkvapkať a vložíte namiesto mandle do košíčka...
...na mandľu alebo čerešňu dáme opäť likérový krém a ozdobíme...