Med z hrušiek



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Asi sa čudujete, ako já, čo je to za hlúposť, ako môže byť med z hrušiek. Recept som objavila v časopise Apetít, kde píšu, že je to zámorská špecialita, na ktorú nostalgicky spomína nejeden Američan, pripomína med a omamne vonia. Chutí v čajíku, aj na chlebíku. A majú pravdu. Medík krásne vonia a tá chuť.....no medová! Trošku som zmenila množstvo ingrediencií, lebo som bola zúfalá z čistenia malinkých hrušiek, ktoré som dostala(aj som to oľutovala,keby som vedela,aký bude medík úžasný),tak som si gramáž bola nútená trošku pozmeniť.xxxxxxDala som 1 konzervu veľkého ananásu, 1,3kg hrušiek(čistá váha po očistení a pokrájaní),1 PL citrónovej šťavy a asi 700g cukru. (záleží od toho, ako sú sladké hrušky a ako máte radi sladké...:)

POSTUP PŘÍPRAVY

Hrušky olúpeme, vyberieme jadrovník a pokrájame na menšie kúsky. Ananás aj so šťavou rozmixujeme, zmiešame s hruškami a cukrom. Dáme variť. Ak hrušky zmäknú, môžeme ich popučiť a variť do požadovaného zhustnutia cca 1hodinu. Pred koncom varenia pridáme šťavu z citróna.Horúce plníme do horúcich pohárov,(nahrievam ich v mikrovlnke) uzatvoríme a otočíme hore dnom. Ja ešte zvyknem zabaliť do deky a nechám do druhého dňa.

Nachystané hrušky
Ananás rozmixujeme
Zmiešame ananás s hruškami a cukrom
Ak chcete mať medík jemný, môžete ho popučiť,popr.rozmixovať
Pred dokončením si môžete urobiť skúšku hustoty