PIZZA podľa talianskeho majstra

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto: 260 g hl. múka, 260 g polohr. múka, 4 PL olivového oleja, 2 KL soli, 1 KL cukru, 3 dcl vody, 42 g droždia| marináda: kečup, 2 strúčiky cesnaku, 2 PL oleja, pizzové korenie | na povrch kto čo má rád napr. šunka, anglická slaninka, klobáska, pásiky papriky, kolieska paradajok, postrúhaný syr...

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetko spolu vymiesime, riadne cesto obúchame o stôl a dáme do mikroténového sáčku na 24 hod. do chladničky. Vznikne nám výborné cesto na 2 plechy. Cesto roztiahneme rukami po naolejovanom plechu. Natrieme marinádou vytvorenou z kečupu, dvoch strúčikov cesnaku, dvoch PL oleja a pizzového korenia. Poukladáme natenko nakrájanú slaninku, šunku, klobásu, pásiky papriky a postrúhaný syr. Pečieme vo vyhriatej rúre na 230°C asi 10 min. (v rúre ,,ohrev len zo spodu" a plech čo najnižšie ako sa dá.) Mám vyskúšané - je vynikajúca, chutí nielen celej rodine.