Čokoládové rezy :o)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

NA 1 PIŠKÓTU: 5 vajec, 150 g práškového cukru, 100 g polohrubej múky, 1 PL kakaa, 1/2 ČL prášku do pečiva*** KRÉM: 500 ml mlieka, 2 Zlaté klasy, 250 g masla, 150 g kryštálového cukru*** PARÍŽSKA ŠĽAHAČKA: 2 šľahačkové smotany (33%), 2 PL kakaa, 2 PL kryštálového cukru*** NA KÁVU: 2 ČL inštantnej kávy, 3 ČL cukru, 1 ČL rumu*** POLEVA: 100 g bielej čokolády, 200 g kyslej smotany

POSTUP PŘÍPRAVY

PARÍŽSKA SĽAHAČKA:\r\nNajskôr si o deň skôr pripravíme parížsku šľahačku. V smotanách rozmiešame cukor a kakao a dáme variť. Keď začne vrieť, odstavíme a ihneď schladíme vo vodnom kúpeli, aby nám nevznikla šupka. Keď máme šľahačku úplne vychladenú, odložíme do ďalšieho dňa do chladničky.\r\nKRÉM:\r\nZ mlieka, zlatých klasov a kryštálového cukru uvaríme hustý puding. Keď vychladne, vymiešame s maslom.\r\nPIŠKÓTA:\r\nŽĺtka s cukrom vymiešame do penista. Potom pridáme múku preosiatu s práškom do pečiva a kakaom a nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Piškótu pečiem na väčšom plechu. Takéto piškóty potrebujeme 2.\r\nPOLEVA:\r\nNad parou rozpustíme bielu čokoládu. Keď je rozpustená vmiešame kyslú smotanu\r\n\r\nNa prvú piškótu dáme krém zo zlatých klasov, na to poukladáme piškóty, ktoré namáčame v káve s rumom. Na piškóty dáme vyšľahanú parížsku šľahačku a celé to prekryjeme poslednou piškótou. Na vrch dáme polevu z bielej čokolády a smotany a ozdobíme čokoládovými hoblinkami\r\n\r\nKoláčik je úžasný.... Dobrú chuť... :o)