Jahodový sen



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 balenia piškót°°°250g jahôd°°°140g cukru°°°250g bieleho jogurtu°°°250ml smotany na šľahanie°°°1 bal. Želatinového stužovača°°°100ml vlažnej vody°°°šťava z jedného citróna

POSTUP PŘÍPRAVY

Zdroj:Dr.Oetker

Z jahôd, cukru a citrónovej šťavy si ručným ponorným mixérom pripravíme pyré, do ktorého vmiešame jogurt. Smotanu vyšľaháme ručným šľahačom dotuha. Stužovač si pripravíme podľa návodu s vodou a vmiešame do pyré. Nakoniec zľahka vmiešame šľahačku.
Použila som formu na biskupský chlebík, ktorú som si vyložila potravinárskou fóliou. Na dno formy si uložíme piškóty
... nalejeme tretinu krému a postup opakujeme, pričom konečnou budú piškóty. Na 3 hodiny vložíme do chladničky na stuhnutie. Ja som to tam mala asi 5-6 hodín, lebo to stále bolo viac mäkšie ako tvrdšie, ale ono to celkom dotuha nestvrdne.
Pred podávaním vyberieme s fóliou a tak krájame. Vo forme sa to krájať nedá, lebo je to mäkšie.
výborná chuťovka na horúce dni :-)