Banánové croissanty



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

lístkové cesto, banány, dva balíčky vanilkového a škoricového cukru, nastrúhanú čokoládu, vajíčko na potretie

POSTUP PŘÍPRAVY

Lístkové cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, posypeme vanilkovým a škoricovým cukrom, následne aj postrúhanou čokoládou. Rozdelíme si na asi 6 pásikov a zamotáme banány ako múmiu. Dajú sa zamotávať celé banány, alebo polovičky - na obrázku sú obe alternatívy. Celé banány podávam ešte teplé na tanieri s príborom a ešte nejakým ozdobením, polovice sa dajú dať na tácku a papať len zo servítky, aj vychladnuté. Položíme na plech, potrieme vajíčkom, posypeme ešte povrch trošku vanilkovým a škoricovým cukrom a nastrúhanou čokoládou. Upečieme do ružova. Zalizujú sa deti aj dospelí :-)))

Tu sú potrebné suroviny....
Cesto si rozvaľkáme a posypeme vanilkovým a škoricovým cukrom...
A aj postrúhanou čokoládou...
Rozdelíme na pásiky...
A zamotávame banány ako múmiu :-)...
Uložíme na plech a potrieme žĺtkom, posypeme trochu vanilkovým a škoricovým cukrom a čokoládou...
A podávame...dobrú chuť!