Banánové croissanty
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
lístkové cesto, banány, dva balíčky vanilkového a škoricového cukru, nastrúhanú čokoládu, vajíčko na potretie
POSTUP PŘÍPRAVY
Lístkové cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, posypeme vanilkovým a škoricovým cukrom, následne aj postrúhanou čokoládou. Rozdelíme si na asi 6 pásikov a zamotáme banány ako múmiu. Dajú sa zamotávať celé banány, alebo polovičky - na obrázku sú obe alternatívy. Celé banány podávam ešte teplé na tanieri s príborom a ešte nejakým ozdobením, polovice sa dajú dať na tácku a papať len zo servítky, aj vychladnuté. Položíme na plech, potrieme vajíčkom, posypeme ešte povrch trošku vanilkovým a škoricovým cukrom a nastrúhanou čokoládou. Upečieme do ružova. Zalizujú sa deti aj dospelí :-)))
|
Tu sú potrebné suroviny.... |
|
Cesto si rozvaľkáme a posypeme vanilkovým a škoricovým cukrom... |
|
A aj postrúhanou čokoládou... |
|
Rozdelíme na pásiky... |
|
A zamotávame banány ako múmiu :-)... |
|
Uložíme na plech a potrieme žĺtkom, posypeme trochu vanilkovým a škoricovým cukrom a čokoládou... |
|
A podávame...dobrú chuť! |