Kuracie ragú na červenom víne



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prsia* olivový olej* kukurica* 1 menšiu cibuľku* 2-3 bobkové listy* paradajkový pretlak / 3 olúpané čerstvé rajčiny* 2 menšie strúčiky cesnaku* mleté čierne korenie* soľ* 100ml červeného vína* + môžeme pridať pár plátkov anglickej slaninky

POSTUP PŘÍPRAVY

1. nakrájanú slaninku mierne orestujeme spolu s cibuľkou a kukuricou
2. na druhej panvici si opečieme nakrájané, osolené kuracie prsia na olivovom oleji
3. keď už sú prsia trochu poopekané, pridáme slaninku s cibuľkou a kukuricou, plus pridáme olúpané, nakrájané rajčiny, bobkové listy, pretlačený cesnak a korenie
4. prikryté, na miernom ohni dusíme cca 15-20 min, aby sa všetky chute prepojili
5. víno prilejeme pred koncom, necháme prevrieť približne 10min a podávame najlepšie s ryžou :)

DOBRÚ CHUŤ!