Lahodné MARGOT rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KAKAOVÝ PLÁT - 6 vajec, 6 PL kryštálového cukru, 5 PL polohrubej múky, 2 PL kakaa, 2 KL PDP, marhuľový džem, 1.PLNKA - 1/2 l mlieka, 1 kokosový puding, 3 PL cukru kryštál, 3 KL vanilkového cukru, 1 nátierka bez príchute alebo mascarpone, 250 g jemného tvarohu, 1 želatínový stužovač dr. Oetker, 100 g čokolády Margot, 2. PLNKA - 1 šľahačková smotana, 500 g jemný tvaroh, 4 KL vanilkového cukru, 1 želatínový stužovač dr. Oetker, NA POSYPANIE - 100 g čokoláda MARGOT

POSTUP PŘÍPRAVY

Inšpirovala som sa Tvarohovou Margot tortou tu z MMB, niečo som vynechala, niečo zmenila a s výsledkom som veľmi spokojná. Ak sa aj vám zapáči, budem rada.

POSTUP...

Bielka vyšľaháme so štipkou soli do tuha, pridáme postupne cukor, prešľaháme, potom žĺtka a nakoniec jemne vmiešame múku+PDP+kakao. Dáme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť na 180 stupňov cca 15 - 20 minút, treba vyskúšať špajdlou.
Necháme vychladnúť, potom korpus prevrátime a stiahneme papier, natrieme džemom.
Z mlieka, kokosového prášku a cukru uvaríme puding, necháme trošku vychladnúť, potom pridáme nátierku, tvaroh a stužovač pripravený podľa návodu. Dobre vyšľaháme.
Nakoniec pridáme nahrubo nastrúhanú čokoládu Margot, premiešame.
Natrieme na pripravený korpus a dáme do chladu stuhnúť.
Na prípravu druhej plnky si vyšľaháme smotanu, pridáme vanilkový cukor, tvaroh a želatínový stužovač pripravený podľa návodu.
Natrieme na prvú plnku.
A ozdobíme nahrubo nastrúhanou čokoládou Margot. Dáme do chladu.
Po stuhnurí orežeme kraje a nakrájame na porcie.
Mňam, je úžasný, síce som jedla len orezky, ale tie sú vždy najlepšie.♥