PASTICCIO



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

700 g mleteho masa (hovadzieho)
500 g makaronov No 2
1 velka cibula nakrajana na drobno
1/2 hrnceka oleja alebo margarinu,sol,cierne korenie,petrzlenova vnat,
2 velke paradajky alebo 250 g paradajkoveho pretlaku
400 g postruhaneho syru(rozny druh),struhanka
BESAMELv prasku + 1 1/4 l mlieka
alebo ak nemate v prasku tak si ho vyrobime z 4 PL muky,4 PL masla,1l mlieka,sol,cierne kornie,muskatovy orech,1 hrncek postruhaneho syru,mozno pridat 2 zltka ale nie je nutne

POSTUP PŘÍPRAVY

Na panvici si na oleji opecieme najemno nakrajanu cibulu,pridame mlete maso,1 lyzicku soli,trochu cierneho korenia,petrzlenovu vnat jemne nakrajanu,paradajky tiez najemno nakrajane alebo pretlak rajcinovy a 2 1/2 pohara vody.Nechame podusit za obcasneho zamiesania na miernom ohni kym mlete maso nevsaje vodu.cca 30 minut.Ptom nechajte trochu vychladnut.Ztial si dame varit makarony do vriacej vody,podla navodu na obale.Scedime makarony prelejeme studenou vodou.Vratime do hrnca pridame maslo alebo olivovy olej a nastruhany syr (odlozime si nabok len 2 PL syra)
Makarony dobre premiesame.Pripravime si pekac ktory najskor vymazeme a vysypeme struhankou.Najprv do pekaca rovnomerne nalozime polku z uvarenych makaronov na ne dame polku uduseneho mleteho masa,znovu druhu polku makaronov a zvysok mleteho masa.Ak to nechcete robit vo vrstvach mozete makarony premiesat v hrnci okrem syra aj s udusenym mletym masom.Ak mate hotovy besamel v prasku pripravite ho podla naodu na obale.Ak nie tak si ho urobime nasledovne:do hrnca na varici si dame maslo a pockame kym sa nerozpusti,prihodime mukupo troskach a stale miesame.Ohrejeme si mlieko.Po 2 min muka obelie,zlozime z ohna.K muke pridavame zasa za staleho miesania mlieko a koreniny.Vratime na varic po urcitej dobe nam to zhustne-mozno pridat este zltka.
Makarony v pekaci rovnomerne zalejeme besamelom a posypeme vrch zvysnymi 2 PL syra a dame piect na 200'C cca 45-60 min.podla druhu truby.Po upeceni nechame vychladnut cca 30 min a potom krajame na stvorce..

vymasteny a struhankou vysypany pekac
dusime mlete hovadie maso spolu s paradajkovym pretlakom,korenim a petrzlenovou vnatou...
popritom si uvarime aj makarony...
premiesane makarony zo syrom a s olivovym olejom
na spodok pekaca nalozime plku makaronov a na to polk mleteho masa..
na udusene maso pride este druha polka makaronov a zvysok mleteho masa ak sme to cele predtym spolu nepremiesali...
Besamel (ja som mala hotovy v prasku):)))))))))))
pasticcio pred upecenim..
Pasticcio po upeceni....dobru chut!