Hummus - cícerová pomazánka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g cíceru** 167ml citron.šťavy** 83ml olivového oleja** 1 poliev.lyž.soli** 167g tahini (sezamová pasta - dôležité)** 1 hlava cesnaku (alebo podľa chuti)** štipka cayenského korenia(alebo chilli kor.)

POSTUP PŘÍPRAVY

Cícer namočíme na noc a na druhý deň varíme až do úplného zmäknutia. Keď je hotový scedíme ale necháme si tú vodu v ktorej sa varil, budeme ju potrebovať. Do cíceru pridáme citronovú šťavu, oliv.olej, soľ a tahini, cesnak a štipku korenia. Toto všetko pomixujeme v mixeri tak najemno ako sa len dá a postupne pridávame cícerovú vodu až kým to nenadobudne vhodnú konzistenciu.
Podávame s opečeným arabským chlebom.

Tahini dostať v bio obchodoch.