Medový krémeš II



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Podobný recept ako od eriky k. , ale plnka je s pudingom, čo nám chutí viac.300 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 2 vajcia, 1 PL rumu, 1 ML sódy bicarbóny, 1 PL medu, 5 dkg margarínu.Plnka: 1 l mlieka, 2 žĺtky, 2 PL hladkej múky, 2 Zlaté klasy, 2x vanilkový cukor, 15 dkg cukru, 1 maslo, rum podľa chuti, 3 šľahačky v prášku, 380 ml mlieka

POSTUP PŘÍPRAVY

Z prísad na cesto spracujeme cesto, ktoré necháme cez noc v chladničke odležať (ak nemáme čas, tak aspoň 2 hod.). Potom rozdelíme na 2 časti, každú vyvaľkáme a upečieme.
V troche mlieka z 1 l vymiešame žĺtky, múku a Zlatý klas. Dolejeme zvyšok mlieka a pridáme vanilkový cukor. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vyšľaháme, postupne pridávame puding a šľaháme. Dochutíme rumom. Šľahačky v prášku vyšľaháme s 380 ml mlieka.
Na jeden plát cesta navrstvíme plnku, natrieme šľahačku, dáme druhý plát cesta. Necháme stuhnúť v chladničke. Pokrájame a pocukrujeme alebo polejeme čokoládovou polevou (ale mne sa teraz nechcelo, tak som dala len cukor).