Výborný guláš

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

na 5 porcií: hov.mäso na guláš asi 700 g, 2-3 stredné cibuľe,5 stredne veľkých zemiakov, 5-6 strúčikov cesnaku/podľa chuti aj viac/, 2 paradajky +1 paprika / môžeme nahradiť lečom/,1 pretlak, soľ, čierne korenie, majoránka, ml.razca, petržl.vňať , masť

POSTUP PŘÍPRAVY

Skúšala som množstvo receptov na guláše a ani jeden nebol "ten pravý" . Ochutnala som guláš mojej svokry a už iný ani nechcem jesť. Je proste dokonalý...

Na masti spolu opražíme cibuľu + mäso + 1 nastrúhaný zemiak na hrubo.Pridáme celý pretlak,soľ, červ.papriku a asi 3 strúčiky prelisovaného cesnaku.Spolu ešte krátko posmažíme a zalejeme vodou.Osolíme, okoreníme.
Vodu dávame len niečo viac ako je mäso. Ak treba mierne dolievame vodu. Dusíme až je mäso na 3/4 uvarené.
Dolejeme vodu, pridáme na kocky nakrájané zemiaky + na jemné kocočky nakrájanú paradajku / bez kože/ a papriku.Varíme. Pred koncom dáme majoránku, petržl. vňať, mletú razcu, prelisovaný cesnak a podľa chuti dosolíme.
Ešte trochu povaríme.
Podávame s knedľou alebo chlebom.
Tí čo majú radi si môžu do gulášu ešte pridať halušky.