Marhuľová bublanina



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Recept som vyskúšala podľa tanikinerecepty.webnode.sk a namiesto broskyňového kompotu som použila marhule. • asi 1/2 kg marhúľ • 2 hrnčeky polohrubej múky, • 1 hrnček práškového cukru, • 1/2 hrnčeka oleja, • 1 prášok do pečiva, • 3 vajíčka • soľ • 2,5 dl ovocného džúsu, ja som mala tropické ovocie alebo aj sýtený sladený nápoj (ja som mala hroznový)

POSTUP PŘÍPRAVY

Marhule umyjeme, vykôstkujeme a a ak sú tvrdšie, môžeme dať povariť, necháme vrieť asi 3 minútky, scedíme. Celé vajíčka chvíľu (minútku) šľaháme samostatne, potom vypneme mixér a metličkou primiešame práškový cukor. Potom znovu mixérom šľaháme, a ked vznikne svetlá pena, cícerkom prilievame olej. Mixér vypneme. Ovocný džús metličkou zamiešavame do cesta striedavo s múkou s práškom do pečiva a soľou. Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech. Pokladieme polkami marhúľ. Pečieme cca 30-40 minút pri 180 C. Po vychladnutí pocukrujeme. Použiť môžete ľubovoľné ovocie. Naposledy som z cesta spravila mafiny.