rožky z kysnutého cesta ( až 64 kuskov )



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tieto rožteky vydržia dosť dlho a su stále ako čerstvé ,najlepšie na dlhe cesty :o)) 1 kg múka hladká, 3 lyžice cukor kryštá, 3 dl olej , 3 ks žĺtky, 10 dag droždie,1 ks prášok do pečiva, 1/2 l mlieko,1 lyžička soľ,lekvár slivkový, tvarohova plnka

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky prísady v miske zamiešať, rozdeliť do toho kvasnice a 10min. miesiť. /môžete aj klasicky=droždie v1dl mlieka s 1 lyžičkou cukru nechať napučať a potom pridať k cestu. A múku môžeme skombinovať=1/2kg hladkej + 1/2kg polohrubej/. Z cesta nakrájať 8 bochníkov.
Každý z nich zase rozdeliť na 8 častí-trojuholníkov. Plníme plnkou -lekvár, tvarohová plnka , alebo iné
Plníme plnkou kakao rozmiešané s pr. cukrom, príp. aj iné.
Trojuholníky stáčame od najhrubšieho konca k najtenšiemu.
Rožky natrieme žltkom a necháme ešte na plechu 30min. Pečieme na 170C. Po upečení potrieme bielkom môžeme posypať pr. cukrom.