Kiwi zákusok



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

na cesto potrebujeme - 250 g polohrubej múky , 250 g cukor práškový,1/2 prášok do pečiva, 2 lyžice olej a 6 vajec krém : 2 smotana kyslá ,1 cukor vanilkový ,3 polievkové lyžice cukor práškový ,1 smotana na šľahanie poleva: 500 ml kiwi sirup ,2 bal. Zlatý klas, 500 ml voda, 3 PL cukor kryštál 5-6 ks kiwi

POSTUP PŘÍPRAVY

Vymiešame si celé vajíčka, pridáme 2 lyžice oleja, postupne pridávame múku s práškom do pečiva, potom cukor ak je to ceto huste pridáme mlieko podľa potreby. Hotové cesto vylejeme na plech .Pečieme asi 20 minút pri 170° C. Cesto necháme vychladnuť
Medzitým si do misy dáme kyslú smotanu, vanilkový cukor , práškový cukor a vymiešame. Vyšlaháme si šlahačku, pridáme do misy a z ľahka premiešame. Pripravený krém rozotrieme na cesto. Kiwi nakrájame a rovnomerne rozložíme na krém.
Z vody, sirupu, cukru a Zlatých klasov uvaríme puding. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Miesto sirupu a vody môžeme použiť 1 liter kiwi džusu.
Na vychladnutý koláč opatrne lejeme polevu, najskôr lyžicou lejeme polevu na kiwi a necháme ju samovoľne roztekať po povrchu. Keby sme liali prudko želatínová poleva by sa premiešala s bielym krémom. Dáme do chladničky na pár hodín, najlepšie cez noc.