Kuriatko s paradajkami a cibuľou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie stehienka 8 ks, cesnak 3 strúčiky, rastlinný olej 2 lyžice, 250 g cibule, soľ, čierne korenie, 3 lyžice masla, 2 lyžice cukru, 4 väčšie rajčinky, cca 10 čiernych vykôstkovaných olív, rozmarín, 250 ml vývaru

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept som našla na internete, nie je z mojej makovičky, ja som sa nedržla presných pomerov, riadila som sa vlastnou chuťou.

Pretlačený cesnak zmiešame s rastlinným olejom. Kuracie stehná osolíme, okorením a dobre namažeme cesnakovým olejom. Odložíme na polhodinku do chladničky.
Na panvici rozpustíme maslo a pridáme trošku oleja, aby sa nám maslo nepripálilo. Následne na masle zprudka opečieme stehienka. Vybereme ich na tanier a odložíme bokom. Zapneme rúru na 200 stupňov.
Cibuľu si nakrájame na plátky a hodíme ju do výpeku. Zasypeme 2 lyžicami cukru a pomaly cca 10 minút necháme dusiť.
Takto nejako to vyzerá.
Paradajky si narežeme do kríža, zalejeme horúcou vodou, po 2 minútkách vodu zlejeme a nalejeme na ne studenú vodu. Potom sa dajú krásne ošúpať. Nakrájame na plátky.
Do jenskej misy si dáme trochu oleja, poukladáme kuriatko, paradajky a čierne olivy.
Nasleduje udusená cibuľa. Pridáme 250 ml vývaru, zakryjeme a dáme do rúry na cca 50 - 60 minút. Pred koncom pečenia odokryjeme a dopečieme. Podávame s varenými zemiakmi alebo s pečivkom. My sme k tomu mali olivové muffiny posypame slnečnicovými semienkami.