Hrnčekový, letný, vláčny, ..... cuketový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 vajcia, 1 hrnček kryštálového cukru, 3/4 hrnčeka oleja, 2 hrnčeky polohrubej múky, 2 PL kakaa, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 1 hrnček mlieka, 2 hrnčeky očistenej nahrubo nastrúhanej cukety, ovocie, lekvár.

POSTUP PŘÍPRAVY

Ak vám na záhrade rastú cukety a neviete, čo už z nich urobiť, skúste tento fajný koláč. Je veľmi jednoduchý jeho príprava vám nezaberie viac ako 1/2 hodiny.

Vymiešame celé vajcia s cukrom, pridáme olej a premiešame. Prilejeme mlieko. Vsypeme 2 hrnčeky múky, 2 PL kakaa, 1 prášok do pečiva, 1 vanilku a 2 hrnčeky cukety. Všetko pomiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.

Teraz môžete popustiť uzdu fantázii: ja som na koláč nasypala ovocie, čo nám práve rastie v záhrade - ríbezle, egreše, maliny. Ale môžete pridať napr. oriešky, nalámanú čokoládu, hrozienka... Každému podľa chuti. Alebo naň nemusíte ani dávať nič, aj tak je fantastický, alebo len čokoládovú polevu.

Koláč dáme upiecť do vopred vyhriatej rúry. Po upečení som vrch potrela lekvárom a chcela som dať aj čokoládovú polevu, ale nenašla som doma vyhovujúcu čokoládu :-)

Dobrú chuť!