Ryžový šalát s kuracím mäsom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 cibuľa, olivový olej, kari korenie, 250 g ryže, 380 ml zeleninového vývaru, 2 papriky, 1 zväzok jarnej cibuľky, konzervu kukurice,1 mandarínkový kompót, asi 3 PL majonézy, štipka čili korenia, soľ, mleté čierne korenie, 2 kuracie prsia, drvené farebné korenie (alebo kto ma co rad)

POSTUP PŘÍPRAVY

V hrnci s hrubším dnom rozohrejte trochu oleja a orestujte na ňom nasekanú cibuľu. Vmiešame karí korenie, premytú a dobre odkvapkanú ryžu, ktorú osmažíme a zalejeme vývarom. Prikrijeme a necháme dusiť. Keď je na zhryz mäkká odklopíme ju a necháme vypariť a vidličkou prevzdušníme. Papriky s cibuľovou vňaťou očistite, nakrájajte nadrobno. Spolu s mandarínkami a kukuricou vmiešajte do ryže.Kuracie mäsko okoreňte farebným korením a opečte. Majonézu zmiešame z trochou nálevu z kompótu a čili korením, dochutíme soľou a korením.