Cesnakové bagetky s jarným dipom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

BAGETKY: 1 dlhá bageta - 4 PL masla - petržlenová vňať - 3-4 strúčiky cesnaku - bylinková soľ - mleté čierne korenie DIP: 1 hlávkový šalát - 1 paradajka - 1 dl kyslej smotany - 2 PL jemného tvarohu - soľ, korenie podľa chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

Viď obrázky

Suroviny.
1. Najprv si pripravíme bylinkové maslo: 4 PL masla necháme zmäknúť, petržlenovú vňať nakrájame nadrobno. Maslo vymiešame spolu s vňaťou, podľa chuti osolíme a okoreníme. S bylinkovou soľou je to úplne super.
2. Bagetu nakrájame našikmo na cca 1 cm hrubé kúsky. Každý kúsok potrieme bylinkovým maslom. Cesnak nakrájame na tenké plátky a porozkladáme ich na natreté bagetky (2-3 plátky na kus). Bagetky poukladáme na plech a zapečieme v rúre na 180 stupňov cca 10 minút.
3. Kým sa bagetky pečú, pripravíme si dip. Hlávkový šalát nakrájame nadrobno a paradajku na malé kocky.
4. Kyslú smotanu dohladka vymiešame s tvarohom, osolíme, okoreníme podľa chuti a primiešame k zelenine. Podľa potreby a chuti dochutíme cukrom.
5. A papkáme, mňam mňam, je to úžasne chrumkavé a dokonca aj zdravé. Super s bielym vínkom. Dobrú chuť!